Ouvir o texto...

quarta-feira, 14 de junho de 2017

Minas Gerais cheeses (Brazil) take 11 medals at an international event in France. --- Queijos mineiros levam 11 medalhas em evento internacional na França.

One of the main products of Minas Gerais has just made beautiful at an international event held in France in early June this year. At the Mondial du Fromage competition at the Cheese Show in Tours, a French town on the banks of the Loire and Cher rivers, the mint cheeses took a super gold, seven silver and three bronze medals. Our regional mints competed against 700 products from 20 countries.


Producers of cheese miners won the Mondial du Fromage competition in Tours, 
France, with a super-star, seven silver and three bronze medals

Roberto Simões, president of the Federation of Agriculture of the State of Minas Gerais (Faemg), emphasizes the importance of the award, since Minas competed in the country that is famous for its traditional cheeses. "Our producers are to be congratulated for placing Minas cheese among the best in the world. These achievements confirm the quality of the cheese from Minas Gerais and are a stimulus for those who support the production and for the producers themselves, since they demonstrate that the artisanal Future prosperous, "says Simões.

Below, the winners and where they are produced in Minas:


Super Gold:
Araxá cheese from the Caxambu farm, produced by Marli Leite

Silver:
The cheese produced by Túlio Madureira, 
at Serro took two medals in the contest: silver and bronze


Canastra Cheese from Old Chapel;

Serro cheese with washed bark from the Serro cooperative, cured in France by Lafnarde;

Serro cheese with bark mites, from the Serro cooperative, cured in France by Lafinarde;

Canarian cheese from Vale da Gurita;

Cheese canastra produced by Reinaldo de Faria Costa;

Kankrej cheese produced by Túlio Madureira;

Holy matchmaker cheese, produced by Cheeses Cruzília.


Bronze:


Cheese D'Alagoa, produced by Osvaldo Neto was awarded the Bronze medal. Alagoa is a quiet town in the South of Minas and the Parmesan produced in the city is one of the most famous and appreciated in Brazil

Cheese flavors of the site, extra cured, produced by Lúcia, from Campo das Vertentes;

Cheese gir, by producer Túlio Madureira;

Cheese Alagoa Grande, from Cheese of Alagoa, produced by Osvaldo Martins de Barros Filho







fonte: @edisonmariotti #edisonmariotti

Cultura não é o que entra pelos olhos e ouvidos,
mas o que modifica o jeito de olhar e ouvir. 
A cultura e o amor devem estar juntos.

Vamos compartilhar.

Culture is not what enters the eyes and ears, 
but what modifies the way of looking and hearing.








--br
Queijos mineiros levam 11 medalhas em evento internacional na França.


Produtores mineiros de queijo saíram vencedores do concurso Mondial du Fromage, em Tours, na França, com um superouro, sete medalhas de prata e três de bronze 

Um dos principais produtos de Minas Gerais acaba de fazer bonito num evento internacional realizado na França, no início de junho deste ano. No concurso Mondial du Fromage, no Salão do Queijo de Tours, cidade francesa às margens dos rios Loire e Cher, os queijos mineiros levaram um super ouro, sete medalhas de prata e três de bronze. Nossos quitutes regionais concorreram contra 700 produtos de 20 países.

Roberto Simões, presidente da Federação da Agricultura do Estado de Minas Gerais (Faemg), destaca a importância da premiação, já que Minas concorreu no país que é famoso por seus queijos tradicionais. "Nossos produtores estão de parabéns por terem colocado o queijo de Minas entre os melhores do mundo. Estas conquistas confirmam a qualidade dos queijos mineiros e são um estímulo para quem apoia a produção e para os próprios produtores, pois demonstram que o queijo minas artesanal tem futuro próspero", comenta Simões.

Abaixo, os premiados e onde são produzidos em Minas:

Super ouro: 
Queijo araxá da fazenda Caxambu, da produtora Marli Leite

Prata: 

O Queijo produzido por Túlio Madureira, no Serro levou duas medalhas no concurso: prata e bronze
Queijo Canastra de Capela Velha; 
Queijo do Serro com casca lavada da cooperativa do Serro, curado na França por Lafnarde; 
Queijo do Serro com casca ácaros, da cooperativa do Serro, curado na França por Lafinarde; 
Queijo Canastra do Vale da Gurita; 
Queijo canastra produzido por Reinaldo de Faria Costa; 
Queijo kankrej produzido por Túlio Madureira; 
Queijo santo casamenteiro, produzido por Queijos Cruzília.

Bronze: 

O Queijo D´Alagoa, do produtor Osvaldo Neto ficou com a medalha de Bronze. Alagoa é uma pacata cidade do Sul de Minas e o Parmesão produzido na cidade é um dos mais famosos e apreciados no Brasil

Queijo sabores do sítio, extra curado, produzido por Lúcia, do Campo das Vertentes; 

Queijo gir, do produtor Túlio Madureira; 
Queijo Alagoa Grande, da Queijo d'Alagoa, produzido por Osvaldo Martins de Barros Filho







Um comentário: