Listen to the text.

sexta-feira, 27 de setembro de 2019

Library surprises with modern design and 4,000 m² green roof -- Biblioteca surpreende com design moderno e telhado verde de 4 mil m² -- Bibliothek überrascht mit modernem Design und 4.000 m² Gründach -- Библиотека удивляет современным дизайном и зеленой крышей площадью 4000 м² -- 现代化设计和4,000平方米绿色屋顶为图书馆带来惊喜 -- مفاجآت المكتبة بتصميم حديث وسقف أخضر مساحته 4000 متر مربع

The Charles Library, the new library designed by the Snøhetta office, is located at Temple University in Philadelphia, Pennsylvania (USA). At the intersection of the university's two main streets, the project is a new social and academic environment for students. Developed in collaboration with Stantec, design reinterprets a traditional research library as a book store and integrates a variety of social and collaborative learning spaces.



The 10,000-square-foot Charles Library is surrounded by squares, serving as space for outdoor classrooms and informal meetings. Its structure includes granite pillars, large arched wooden entrances and glass walls that result in maximum transparency.

Inside, the vaulted lobby of the lobby allows you to see every corner of the building, serving as an anchor point while placing the user in the center of the library. The cedar-clad dome features a sculpted window that allows light to enter the lobby from upstairs. A steel-lined staircase is visible from the entrance, revealing the building's circulation and inviting users to explore it. As people pass through it, this visual and physical connectivity encourages the use of all library spaces and resources.

The book collection is stored in an automated system. Known as Bookbot, it is 17 meters high, three levels and stores 1.5 million volumes, with a capacity of almost 2 million. The system reduces the space occupied by books, freeing up good square feet for collaborative learning, academic resources, and individual study rooms.

Modern design ensures students' technology needs are met by providing a mobile technology infrastructure with portable laptops and chargers. More than 40 meeting rooms and study spaces are available for booking. The quiet, well-lit fourth floor encourages visitors to browse the bookshelves. Balancing the north and south ends of this floor, visitors can find two large reading rooms, glazed on all four sides, overlooking the green roof.

Covering more than 70 percent of the building's surface, the 4,000-square-foot green roof is one of the largest in the state of Pennsylvania and plays a key role in the area's stormwater management system. The Charles Library is designed to capture rainwater, including plazas, permeable paved paths, landscaped beds and two underground watersheds, which together can store and process almost half a million gallons of water.

In general, the design of this library meets the needs of students. The Charles Library further enhances physical and visual connectivity to academic resources and promotes learning through social interaction, inspiring students to engage in on-site activities.



by Ana Wanessa Bastos



@edisonmariotti  - #edisonmariotti

analista de dados, linguagem de 
programação em código: R

"Eu só quero pensar no futuro e não ficar triste." Elon Musk.
-
"I just want to think about the future and not be sad." Elon Musk.

This report is guaranteed to verify the address of the LINK above
Say no to fake News!
-
Esta reportagem tem a garantia de apuração do endereço do LINK acima.
Diga não às fake news













--br
Biblioteca surpreende com design moderno e telhado verde de 4 mil m²

A Charles Library, nova biblioteca projetada pelo escritório Snøhetta, está localizada na Temple University, na Filadélfia, Pensilvânia (EUA). No cruzamento das duas principais ruas da universidade, o projeto é um novo ambiente social e acadêmico para os alunos. Desenvolvida em colaboração com a Stantec, o design reinterpreta uma biblioteca tradicional de pesquisa como um local que armazena livros e integra uma diversidade de espaços de aprendizado social e colaborativo. 

Com 20 mil m², a Charles Library é rodeada por praças, servindo de espaço para salas de aula ao ar livre e reuniões informais. Sua estrutura contempla pilares de granito, grandes entradas arqueadas de madeira e paredes de vidro que resultam em máxima transparência. 

No interior, o átrio abobadado do saguão permite ver todos os cantos do edifício, servindo como ponto de ancoragem enquanto coloca o usuário no centro da biblioteca. O domo revestido de cedro apresenta um óculo esculpido que permite a entrada de luz no saguão a partir do andar superior. Uma escada revestida de aço é visível da entrada, evidenciando a circulação do prédio e convidando os usuários a explorá-lo. À medida que as pessoas passam por ela, essa conectividade visual e física incentiva o uso de todos os espaços e recursos da biblioteca.

A coleção de livros é armazenada em um sistema automatizado. Conhecido como Bookbot, tem 17 metros de altura, três níveis e armazena 1,5 milhão de volumes, com capacidade de quase 2 milhões. O sistema reduz o espaço ocupado pelos livros, liberando bons metros quadrados para o aprendizado colaborativo, recursos acadêmicos e salas de estudo individual.

O design moderno garante que as necessidades tecnológicas dos alunos sejam atendidas, oferecendo uma infraestrutura de tecnologia móvel com laptops e carregadores portáveis. Mais de 40 salas de reunião e espaços de estudo estão disponíveis para reserva. O quarto andar tranquilo e bem iluminado incentiva os visitantes a passear pelas estantes da coleção de livros. Equilibrando as extremidades norte e sul deste andar, os visitantes podem encontrar duas amplas salas de leitura, envidraçadas nos quatro lados, com vista para o telhado verde.

Cobrindo mais de 70% da superfície do edifício, o telhado verde de 4 mil m² é um dos maiores do estado da Pensilvânia e desempenha um papel fundamental no sistema de gerenciamento de águas pluviais do local. A Charles Library foi projetada para captar a água da chuva, incluindo ainda as praças, os caminhos pavimentados permeáveis, os leitos de revestimento paisagístico e duas bacias hidrográficas subterrâneas, que juntas podem armazenar e processar quase meio milhão de galões de água.

De forma geral, o projeto desta biblioteca atende às necessidades dos estudantes. A Charles Library ainda aprimora a conectividade física e visual aos recursos acadêmicos e promove o aprendizado por meio da interação social, inspirando os alunos a se envolverem com as atividades do local.









--de via tradutor do google
Bibliothek überrascht mit modernem Design und 4.000 m² Gründach

Die Charles Library, die neue Bibliothek, die vom Snøhetta-Büro entworfen wurde, befindet sich an der Temple University in Philadelphia, Pennsylvania (USA). An der Schnittstelle der beiden Hauptstraßen der Universität bietet das Projekt ein neues soziales und akademisches Umfeld für Studenten. Design wurde in Zusammenarbeit mit Stantec entwickelt und interpretiert eine traditionelle Forschungsbibliothek als Buchladen neu und integriert eine Vielzahl von sozialen und kollaborativen Lernräumen.

Die 1.000 Quadratmeter große Charles Library ist von Plätzen umgeben und bietet Platz für Unterrichtsräume im Freien und informelle Meetings. Die Struktur besteht aus Granitsäulen, großen gewölbten Holzeingängen und Glaswänden, die für maximale Transparenz sorgen.

In der gewölbten Lobby der Lobby können Sie jede Ecke des Gebäudes sehen, die als Ankerpunkt dient, während der Benutzer in der Mitte der Bibliothek platziert wird. Die mit Zedernholz verkleidete Kuppel verfügt über ein geformtes Fenster, durch das das Licht von oben in die Lobby gelangt. Vom Eingang aus ist eine mit Stahl ausgekleidete Treppe sichtbar, die die Zirkulation des Gebäudes aufzeigt und die Benutzer einlädt, es zu erkunden. Diese visuelle und physische Konnektivität fördert die Nutzung aller Bibliotheksbereiche und -ressourcen.

Die Büchersammlung wird in einem automatisierten System gespeichert. Bekannt als Bookbot, ist es 17 Meter hoch, drei Ebenen und speichert 1,5 Millionen Volumen mit einer Kapazität von fast 2 Millionen. Das System reduziert den Platzbedarf von Büchern und schafft so ausreichend Platz für gemeinsames Lernen, akademische Ressourcen und individuelle Lernräume.

Modernes Design stellt sicher, dass die Technologiebedürfnisse der Schüler erfüllt werden, indem eine mobile Technologieinfrastruktur mit tragbaren Laptops und Ladegeräten bereitgestellt wird. Über 40 Tagungsräume und Lernräume können gebucht werden. Die ruhige, gut beleuchtete vierte Etage lädt zum Stöbern in den Bücherregalen ein. Die Besucher finden zwei große Lesesäle, die an allen vier Seiten verglast sind und das grüne Dach überblicken.

Das 4.000 Quadratmeter große Gründach bedeckt mehr als 70 Prozent der Gebäudefläche und ist eines der größten im Bundesstaat Pennsylvania. Es spielt eine Schlüsselrolle im Regenwassermanagementsystem der Region. Die Charles Library wurde entwickelt, um Regenwasser aufzufangen, darunter Plätze, durchlässige gepflasterte Wege, begrünte Beete und zwei unterirdische Wassereinzugsgebiete, die zusammen fast eine halbe Million Gallonen Wasser speichern und verarbeiten können.

Im Allgemeinen entspricht das Design dieser Bibliothek den Bedürfnissen der Studenten. Die Charles Library verbessert die physische und visuelle Konnektivität mit akademischen Ressourcen und fördert das Lernen durch soziale Interaktion, wodurch die Schüler zu Aktivitäten vor Ort angeregt werden.










--ru via tradutor do google
Библиотека удивляет современным дизайном и зеленой крышей площадью 4000 м²

Библиотека Чарльза, новая библиотека, спроектированная офисом Snøhetta, расположена в Университете Темпл в Филадельфии, штат Пенсильвания (США). На пересечении двух главных улиц университета проект представляет собой новую социальную и академическую среду для студентов. Разработанный в сотрудничестве со Stantec, дизайн переосмысливает традиционную исследовательскую библиотеку как книжный магазин и объединяет различные социальные и совместные учебные пространства.

Чарльзская библиотека площадью 10 000 квадратных футов окружена площадями, служа пространством для классных комнат на открытом воздухе и неформальных встреч. Его структура включает в себя гранитные колонны, большие арочные деревянные входы и стеклянные стены, которые обеспечивают максимальную прозрачность.

Внутри сводчатый вестибюль фойе позволяет видеть каждый угол здания, выступающий в качестве точки привязки при размещении пользователя в центре библиотеки. Купол из кедра имеет скульптурное окно, которое позволяет свету проникать в вестибюль с верхнего этажа. Стальная лестница видна со стороны входа, показывая циркуляцию здания и приглашая пользователей исследовать его. Когда люди проходят через это, эта визуальная и физическая связь стимулирует использование всех библиотечных пространств и ресурсов.

Коллекция книг хранится в автоматизированной системе. Известный как Bookbot, он имеет высоту 17 метров, три уровня и хранит 1,5 миллиона томов, а его вместимость составляет почти 2 миллиона. Система уменьшает пространство, занимаемое книгами, освобождая хорошие квадратные футы для совместного обучения, академических ресурсов и отдельных учебных комнат.

Современный дизайн обеспечивает удовлетворение технологических потребностей студентов, обеспечивая мобильную технологическую инфраструктуру портативными ноутбуками и зарядными устройствами. Более 40 конференц-залов и учебных помещений доступны для бронирования. Тихий, хорошо освещенный четвертый этаж побуждает посетителей просматривать книжные полки. Балансируя север и юг этого этажа, посетители могут найти две большие читальные залы, застекленные со всех четырех сторон, с видом на зеленую крышу.

Занимая более 70 процентов поверхности здания, зеленая крыша площадью 4000 квадратных футов является одной из крупнейших в штате Пенсильвания и играет ключевую роль в системе управления ливневыми стоками в этом районе. Библиотека Чарльза предназначена для сбора дождевой воды, в том числе площадей, проницаемых мощеных дорожек, озелененных слоев и двух подземных водосборов, которые вместе могут хранить и обрабатывать почти полмиллиона галлонов воды.

В целом, дизайн этой библиотеки отвечает потребностям студентов. Библиотека Чарльза дополнительно расширяет физическую и визуальную связь с академическими ресурсами и способствует обучению через социальное взаимодействие, побуждая студентов участвовать в мероприятиях на месте.










--chines simplificado via tradutor do google
现代化设计和4,000平方米绿色屋顶为图书馆带来惊喜

查尔斯图书馆是由Snøhetta办公室设计的新图书馆,位于美国宾夕法尼亚州费城的天普大学。在大学两条主要街道的交汇处,该项目为学生提供了新的社交和学术环境。与Stantec合作开发的设计将传统研究型图书馆重新诠释为书店,并整合了各种社交和协作学习空间。

查尔斯图书馆(Charles Library)占地10,000平方英尺,四周是广场,是户外教室和非正式会议的场所。其结构包括花岗岩柱,大型拱形木质入口和玻璃墙,可最大程度地提高透明度。

在内部,大厅的拱形大厅使您可以看到建筑物的每个角落,同时将用户置于图书馆的中央,可以作为锚点。雪松覆盖的圆顶设有雕刻的窗户,可让光线从楼上进入大厅。从入口处可以看到一个钢衬楼梯,揭示了建筑物的流通状况,并邀请用户进行探索。当人们经过它时,这种视觉和物理上的连通性鼓励使用所有图书馆空间和资源。

图书收藏存储在自动化系统中。它被称为Bookbot,高17米,分为三层,可存储150万册图书,容量接近200万册。该系统减少了书籍占用的空间,为协作学习,学术资源和个人自习室腾出了良好的平方英尺。

现代设计通过提供带有便携式笔记本电脑和充电器的移动技术基础设施,确保满足学生的技术需求。可预订40多个会议室和书房。安静,光线充足的四楼鼓励游客浏览书架。在此楼层的北端和南端之间保持平衡,参观者可以找到两个大阅览室,四面玻璃,俯瞰绿色屋顶。

占地超过70%的建筑面积为4,000平方英尺的绿色屋顶是宾夕法尼亚州最大的屋顶之一,在该地区的雨水管理系统中发挥着关键作用。查尔斯图书馆(Charles Library)旨在收集雨水,包括广场,可渗透的铺装小路,景观美化的床铺和两个地下分水岭,它们共同可以存储和处理将近50万加仑的水。

通常,该库的设计可以满足学生的需求。查尔斯图书馆进一步增强了与学术资源的物理和视觉联系,并通过社交互动促进了学习,激发学生参与现场活动。









--ae via tradutor do google
مفاجآت المكتبة بتصميم حديث وسقف أخضر مساحته 4000 متر مربع

تقع مكتبة تشارلز ، المكتبة الجديدة التي صممها مكتب Snøhetta ، في جامعة تيمبل في فيلادلفيا ، بنسلفانيا (الولايات المتحدة الأمريكية). عند تقاطع شارعين رئيسيين بالجامعة ، يعتبر المشروع بيئة اجتماعية وأكاديمية جديدة للطلاب. تم تطويره بالتعاون مع Stantec ، يعيد تصميم تصميم مكتبة الأبحاث التقليدية كمتجر لبيع الكتب ويدمج مجموعة متنوعة من مساحات التعلم الاجتماعي والتعاوني.

مكتبة تشارلز التي تبلغ مساحتها 10000 قدم مربع محاطة بالساحات ، والتي تعمل كفضاء للفصول الدراسية في الهواء الطلق والاجتماعات غير الرسمية. يشتمل هيكلها على أعمدة من الغرانيت ومداخل خشبية مقوسة كبيرة وجدران زجاجية تؤدي إلى أقصى درجات الشفافية.

في الداخل ، تتيح لك الردهة المقببة في الردهة رؤية كل ركن من أركان المبنى ، لتكون بمثابة نقطة ربط أثناء وضع المستخدم في وسط المكتبة. تتميز القبة المكسوة بأرز بنوافذ منحوتة تسمح للضوء بدخول اللوبي من الطابق العلوي. يمكن رؤية الدرج المبطّن بالصلب من المدخل ، مما يكشف عن دوران المبنى ويدعو المستخدمين إلى استكشافه. مع مرور الناس من خلاله ، تشجع هذه التوصيلية المرئية والمادية على استخدام جميع مساحات المكتبة ومواردها.

يتم تخزين مجموعة الكتاب في نظام آلي. يُعرف باسم Bookbot ، بارتفاع 17 مترًا ، وثلاثة مستويات ، ويخزن 1.5 مليون مجلد ، بسعة تقارب 2 مليون. يعمل النظام على تقليل المساحة التي تشغلها الكتب ، مما يوفر مساحة جيدة للتعلم التعاوني ، والموارد الأكاديمية ، وغرف الدراسة الفردية.

يضمن التصميم الحديث تلبية احتياجات الطلاب التكنولوجية من خلال توفير بنية تحتية لتكنولوجيا الأجهزة المحمولة مع أجهزة كمبيوتر محمولة وأجهزة شحن. أكثر من 40 غرفة اجتماعات ومساحات دراسية متاحة للحجز. يشجع الطابق الرابع الهادئ والمضاء جيدًا الزوار على تصفح أرفف الكتب. عند موازنة الطرفين الشمالي والجنوبي من هذا الطابق ، يمكن للزائرين العثور على غرفتي قراءة كبيرتين ، مزججتان من جميع الجوانب الأربعة ، ويطلان على السقف الأخضر.

ويغطي السطح الأخضر الذي تبلغ مساحته 4000 قدم مربع واحدًا من أكبر المباني في ولاية بنسلفانيا ، حيث يغطي أكثر من 70 في المائة من سطح المبنى ، ويلعب دورًا رئيسيًا في نظام إدارة مياه الأمطار في المنطقة. تم تصميم مكتبة تشارلز لالتقاط مياه الأمطار ، بما في ذلك الساحات ومسارات مرصوفة قابلة للنفاذ والأسرة ذات المناظر الطبيعية واثنين من مستجمعات المياه الجوفية ، والتي يمكن معا تخزين ومعالجة ما يقرب من نصف مليون غالون من المياه.

بشكل عام ، تصميم هذه المكتبة يلبي احتياجات الطلاب. تعمل مكتبة تشارلز أيضًا على تعزيز الاتصال المادي والبصري بالموارد الأكاديمية وتشجع التعلم من خلال التفاعل الاجتماعي ، وتُلهم الطلاب على المشاركة في أنشطة في الموقع.