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sábado, 24 de junho de 2017

Government of the State of Minas Gerais, Brazil, establishes the Day of Artisanal Cheeses --- Governo do Estado de Minas Gerais, Brasil, institui o Dia dos Queijos Artesanais

Governor Fernando Pimentel (PT) instituted the Day of Craft Crafts of Minas Gerais. Law 22,506 / 2017 was sanctioned and published in the Official State Gazette on Thursday (22). The date will be celebrated annually on May 16.



The artisanal minas cheese is recognized as Brazilian Intangible Cultural Heritage by the Institute of National Historical and Artistic Heritage (Iphan). There are estimates that the activity generates income and employment for about 30 thousand families in more than 600 municipalities of Minas Gerais.

The date chosen refers to the registration, in 2008, of the Artisanal Way of Making Cheese from Minas Gerais in the regions of Serro, Serra da Canastra and Salitre or Alto Paranaíba in the category Saberes, by the Iphan Advisory Board, being the fourth well registered in the Book of Knowledge.

In addition, a week ago, 11 mining producers were awarded the world cheese contest held at the International Cheese Show in France.

In the opportunity, the miners' representatives disputed with more than 700 products of 20 countries, according to the Federation of Agriculture in the State of Minas Gerais (Faemg). The winning winners received one gold medal, seven silver and three bronze medals.

Cheese law

In addition to the Bill 668/15, by Geraldo Pimenta (PCdoB), which originated the commemorative date, the Legislative Assembly of Minas Gerais (ALMG), PL 1,702 / 11, by Antonio Carlos Arantes (PSBD ), Which became Law 20,549 of 2012, which provides for the production and marketing of artisanal cheeses in the State.





Cultura não é o que entra pelos olhos e ouvidos,
mas o que modifica o jeito de olhar e ouvir. 
A cultura e o amor devem estar juntos.

Vamos compartilhar.

Culture is not what enters the eyes and ears, 
but what modifies the way of looking and hearing.



--br
Governo do Estado de Minas Gerais, Brasil,  institui o Dia dos Queijos Artesanais

O governador Fernando Pimentel (PT) instituiu o Dia dos Queijos Artesanais de Minas Gerais. A Lei 22.506/2017 foi sancionada e publicada no Diário Oficial do Estado nesta quinta-feira (22). A data será comemorada anualmente no dia 16 de maio.

O queijo minas artesanal é reconhecido como Patrimônio Cultural Imaterial Brasileiro pelo Instituto de Patrimônio Histórico e Artístico Nacional (Iphan). Há estimativas de que a atividade gera renda e emprego para cerca de 30 mil famílias em mais de 600 municípios mineiros.

A data escolhida remete ao registro, em 2008, do Modo Artesanal de Fazer Queijo de Minas nas regiões do Serro, da Serra da Canastra e do Salitre ou Alto Paranaíba na categoria Saberes, pelo Conselho Consultivo do Iphan, tendo sido o quarto bem registrado no Livro de Registro dos Saberes.

Além disso, há uma semana, 11 produtores mineiros foram premiados no concurso mundial de queijo realizado no Salão Internacional do Queijo, na França.

Na oportunidade, os representantes mineiros disputaram com mais de 700 produtos de 20 países, segundo a Federação da Agricultura no Estado de Minas Gerais (Faemg). Os produtores vencedores receberam uma medalha superouro, sete de prata e três de bronze.

Lei do queijo

Além do Projeto de Lei (PL) 2.668/15, do deputado Geraldo Pimenta (PCdoB), que originou a data comemorativa, tramitou na Assembleia Legislativa de Minas Gerais (ALMG), o PL 1.702/11, do deputado Antonio Carlos Arantes (PSBD), que se transformou na Lei 20.549, de 2012, que dispõe sobre a produção e a comercialização dos queijos artesanais no Estado.

http://bhaz.com.br/2017/06/22/dia-dos-queijos-artesanais/




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