Google+ Followers

sábado, 22 de julho de 2017

Suzhou Intangible Cultural Heritage Museum, Jiangsu, China. - Museu de Patrimônio Cultural Imaterial de Suzhou, Jiangsu, China. - 苏州非物质文化遗产博物馆,江苏,中国。

From the architect. Suzhou Intangible Cultural Heritage Museum is located at east part of the Suzhou Horticultural Exposition Park, in a reserved village near Taihu Lake of Wuzhong District, Suzhou. 




The site is surrounded by river on its three sides, and the design is inspired by its natural environment and the traditional culture of the city- Suzhou.


Our strategy is connecting different scattered functions by courtyards and outdoor corridors in order to generate the spatial experience of traditional building types. In consideration of local climates, it allows visitors to walk through those outdoor corridors between different courtyards when raining. 



The main spaces located in the courtyards are designed with identities, such as the dome theater covered by laminated bamboo louvers with green vegetation, the iconic cloud installation on the roof-top platform of the museum lobby, the observation tower that overlooks the surrounding view in distance and the restaurant at the water-front.


To meet the program requirements and reduce the negative impact on natural environment, the majority of the volume is covered by green roof. It amplifies the theme of blending the boundary between architecture and nature. 



The Suzhou Intangible cultural heritage museum offers people large amount of information and interactive experiences during their visit. Three atriums create natural ventilation and lighting, and direct visitors to the roof exhibition platform. 

It forms a public park with various types of vegetation where outdoor performances, dining events as well as educational and interactive experience can take place.


Architects
Vector Architects

Location
Suzhou, Jiangsu, China

Design team
Yi-Chi Wang, 
Dongping Sun, 
Dan Zhao, 
Bai Li, 
Rae-Hsuan Hou, 
Pin-Chen Yeh, 
Yilun Wang, 
Kai Zhang

Area
14000.0 m2

Project Year
2016


images
Chen Hao, 
Eiichi Kano




http://www.archdaily.com/801024/suzhou-intangible-cultural-heritage-museum-vector-architects

Cultura não é o que entra pelos olhos e ouvidos,
mas o que modifica o jeito de olhar e ouvir. 
A cultura e o amor devem estar juntos.

Vamos compartilhar.

Culture is not what enters the eyes and ears, 

but what modifies the way of looking and hearing.




--br via tradutor do google
Museu de Patrimônio Cultural Imaterial de Suzhou, Jiangsu, China.

Do arquiteto. O Museu do Patrimônio Cultural Imaterial de Suzhou está localizado na parte leste do Parque de Exposição Horticultural de Suzhou, em uma aldeia reservada perto do Lago Taihu, no distrito de Wuzhong, em Suzhou.



O site está rodeado por um rio nos seus três lados e o design é inspirado pelo seu ambiente natural e pela cultura tradicional da cidade, Suzhou.



Nossa estratégia é conectar diferentes funções dispersas por pátios e corredores ao ar livre para gerar a experiência espacial dos tipos de construção tradicionais. Em consideração aos climas locais, permite aos visitantes atravessar os corredores ao ar livre entre diferentes pátios quando chovem.




Os espaços principais localizados nos pátios são projetados com identidades, como o teatro de cúpula coberto por grelhas de bambu laminadas com vegetação verde, a icônica instalação de nuvens na plataforma do telhado do lobby do museu, a torre de observação que tem vista para a vista circundante em Distância e o restaurante na frente da água.


Para atender aos requisitos do programa e reduzir o impacto negativo no ambiente natural, a maior parte do volume é coberta pelo telhado verde. Amplifica o tema de misturar a fronteira entre arquitetura e natureza.




O museu de patrimônio cultural imaterial de Suzhou oferece às pessoas uma grande quantidade de informações e experiências interativas durante sua visita. Três atriums criam ventilação natural e iluminação, e direcionam os visitantes para a plataforma de exibição do telhado.




Forma um parque público com vários tipos de vegetação, onde performances ao ar livre, eventos de jantar, bem como experiência educacional e interativa podem ocorrer.


Arquitetos
Arquitetos vetoriais

Localização
Suzhou, Jiangsu, China

Equipe de design
Yi-Chi Wang,
Dongping Sun,
Dan Zhao,
Bai Li,
Rae-Hsuan Hou,
Pin-Chen Yeh,
Yilun Wang,
Kai Zhang

Área
14000.0 m2

Ano do projeto
2016


Imagens
Chen Hao,
Eiichi Kano







--chines simplificado via tradutor do google
苏州非物质文化遗产博物馆,江苏,中国。

从建筑师。苏州非物质文化遗产博物馆位于苏州市中心太湖附近的苏州园艺博览会东区,



该站点三面三面包围,设计灵感来自于自然环境和苏州传统文化。



我们的策略是通过庭院和室外走廊连接不同的分散功能,以产生传统建筑类型的空间体验。考虑到当地的气候条件,游客可以在下雨时穿过不同院落之间的户外走廊。




位于庭院中的主要空间设计有身份,如由绿色植被叠层竹百叶窗覆盖的圆顶剧院,博物馆大厅屋顶平台上的标志性云端安装,俯瞰周边景观的观景塔距离和水滨的餐厅。


为了满足方案要求,减少对自然环境的负面影响,大部分地块被绿色屋顶覆盖。它扩大了混合建筑与自然界限的主题。




苏州非物质文化遗产博物馆在访问期间为人们提供了大量的信息和互动体验。三个中庭创造自然通风和照明,并直接参观屋顶展览平台。




形成各种植被的公园,可以进行户外表演,餐饮活动以及教育和互动体验。


建筑师
矢量建筑师

位置
苏州,江苏,中国

设计团队
王志智,
董平平,
丹赵,
白莉,
阮璇侯,
Pin-Chen Yeh,
王玉伦,
开张

14000.0平方米

项目年
2016


图片
陈浩,
爱野一一

Nenhum comentário:

Postar um comentário